Goele De Bruyn: Clean Speech & Soap

event

+ performance en boekpresentatie Goele De Bruyn + concert Miaux (BE)

11.10.2013

Tijdens de opening van haar solotentoonstelling stelt Goele De Bruyn haar installatie op scherp aan de hand van een doorlopende performance. Daarnaast wordt ook het kunstenaarsboek Clean Speech gepresenteerd, recent uitgegeven door MER. Paper Kunsthalle.

Miaux is een Antwerpse keyboard-virtuoos die met haar micro-muziek iedere melancholische ziel raakt. Haar minimale en tijdloze muziek dweept met Roedelius, Ruth White en elektronische interpretaties van barokke muziek. Enkel gespeeld met twee handen op een oldschool casio-keyboard. Een band in een casiodoosje!

Mia Prce alias Miaux, dochter van twee kunstschilders, werd in 1982 geboren in Sarajevo. Op haar zevende verhuisde het gezin naar Antwerpen en kwam er terecht in de opwindende kunstenaars-/freakscene rond Ercola, één van de oudste kunstenaarscollectieven in Antwerpen. Mia raakte verslingerd aan de cassettes die haar vader had van Embryo, Neu!, Brainticket en Roxy Music. Ze is sinds zeer jonge leeftijd gefascineerd door haar casio-keyboard dat ze had gekregen toen ze vijf was. Later werd ze klassiek geschoold op de piano. Haar muziek wordt o.a. uitgebracht op Ultra Eczema van Dennis Tyfus.

20:00 boekvoorstelling Goele De Bruyn
performance Goele De Bruyn (doorlopend)
21:00 concert Miaux

extra: 18:00 België – Kroatië

+ concert Miaux (BE) + performance en boekpresentatie Goele De Bruyn