SPY SCHOOL

event

Lezing Gili en Tea Tupajic

29.05.2018 19:30

Veiligheidsdiensten verzamelen sinds jaar en dag kennis over menselijke psychologie, gedragingen en interacties, met de bedoeling technieken te ontwikkelen om doelgerichter te kunnen communiceren, observeren en misleiden.

Van 2013 tot 2015 onderzocht theaterregisseur Tea Tupaji? deze technieken van dichtbij, door samen te werken met de voormalige officieren van de Israëlische inlichtingendiensten. Dit onderzoek vormt de basis van SPY SCHOOL.

In Netwerk Aalst zal Tea Tupaji? drie workshops begeleiden waarin ze deze geheime kennis overdraagt aan de deelnemende groepen. Meer info over de workshops staat elders op deze website.

Aansluitend op de drie workshops cureert Tea Tupaji? een reeks lezingen per thema. Human Intelligence, Inlichtingendiensten en veiligheid in België en Magic and the Intelligence Agency. De andere lezingen staan elders op deze website.

dinsdag 29 mei: Magic and Intelligence Agency – Tea Tupajic in gesprek met Gili

In een gesprek bekijken Gili en Tea Tupaji? het merkwaardige geval van de samenwerking tussen de beroemde Amerikaanse magiër John Mulholland en de CIA tijdens de Koude Oorlog.

De recentelijk uitgegeven CIA Manual of Trickery and Deception, die Mulholland voor het agentschap heeft gemaakt, is de leidraad voor een ontmoeting met mentalist, hypnotiseur en magiër Gili.

Praktisch

De lezing start om 19:30.

Prijs: 5 € (inclusief een bezoek aan de tentoonstellingen in Netwerk Aalst)

Inschrijven via info(at)netwerk-art.be of op 053 70 97 73