All the Beauty and Bloodshed

film

Laura Poitras

18.04.2023, 20:00

tickets
  • kijkwijzer grof-taalgebruik
  • kijkwijzer seks
  • kijkwijzer l-16

Met Nan Goldin, Marina Berio & Robert Suarez
US – 117′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

All The Beauty And The Bloodshed vertelt een emotioneel en veelzijdig verhaal over de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizenfour) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Goldin laat zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven. All The Beauty And The Bloodshed toont een portret van een gedreven persoon.

De film werd bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië. Laura Poitras was ook de hoofdgast van het International Documentaire Festival Amsterdam 2022 (IDFA).

In de pers

Meesterlijk
★★★★★ – De Morgen

Aussi percutant qu’inspirant
★★★★★ – Focus Vif

Ferociously powerful
★★★★★ – Financial Times

Profound and incendiary
– Variety

Sublime
– Hollywood Reporter