Emily

film

Frances O'Connor

02.06.2023, 20:00

  • kijkwijzer drugs
  • kijkwijzer seks
  • kijkwijzer l-12

! Voorstelling om 17u GEANNULEERD !
Gekochte tickets geldig voor voorstelling om 20u

 

Met Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen
UK – 130′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film speelt om 17u00 & 20u00

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (SEX EDUCATION, DEATH ON THE NILE).

Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Actrice Frances O’Connor maakt met Emily een schitterend regiedebuut, dat z’n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF). Emily voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.