Tromgeroffel en trompetgeschal want op 16 oktober is het eindelijk zo ver… Netwerk Film heropent zijn deuren! Hieronder alvast de titels voor oktober en november. Tickets koop je vanaf nu op onze site via de knop "TICKETS", want ook dat is nieuw, of gewoon contactloos aan de avondkassa, als de voorstelling niet uitverkocht is. Netwerk Film is terug en we kijken er zo naar uit om je gauw weer te mogen begroeten. Tot snel!

The Personal History of David Copperfield

van Armando Iannucci

COPPERFIELD_1stLook_PhotoCredit_Dean_Rogers

Met Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton

UK– 119’

Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film speelt om 17u & om 20u

Tragisch en hilarische Dickens verfilming. Zo zouden er meer mogen zijn.

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin) De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire), Tilda Swinton (We Need to Talk About Kevin), Hugh Laurie (House) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Een deugddoend exuberante en oneerbiedige adaptatie waar een groot, genereus hart in klopt, en die Dickens vast doet dartelen in zijn graf. ★★★★ - Focus Knack

Het wonderlijke is dat, ondanks de poëtische vrijheid die Iannucci zichzelf heeft gepermitteerd, de geest van Dickens prachtig gevrijwaard is gebleven. ★★★1/2 - Humo

file

Tickets koop je op onze site via de knop "TICKETS" (rechts boven).

Heb je nog een oude filmkaart? Neem ze mee naar de film en ruil ze aan de kassa om tot cadeaubonnen, deze kan je daarna gebruiken om online je ticket te reserveren.