Laurens Dhaenens

Laurens Dhaenens (België, 1984) is postdoctoraal onderzoeker van de Flanders Research Foundation, FWO, aan de Universiteit van Leuven en onafhankelijk curator.

Zijn onderzoek situeert zich binnen het veld van tentoonstelling studies, globale kunstgeschiedenis en digitale humanitaire wetenschappen. En dan vooral de circulatie van kunstenaars, kunstwerken en teksten sinds de negentiende eeuw. Zijn specialisatie is kunst uit Zuid-Amerika en Belgische kunst buiten Europa.

Hij werkte als curator en assistent-curator bij verschillende instituten, waaronder Museo de Arte de Lima, Galería Ojo Ajeno, Gonzalez y Gonzalez Gallery en Netwerk Aalst. Momenteel bereidt hij een tentoonstelling voor over de artistieke verbinding tussen Argentijnse kunst en Belgische kunst tussen 1910 en 1960 in het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst, Mu.Zee in Oostende.

Dhaenens werk is gepubliceerd in Image and Narrative, Caiana Revista académica de investigación en Arte y cultura visual, Revue Histoire de l'art, Revista de História da Arte en RIHA journal. Hij is de redacteur van Art from Latin America, Modern and Contemporary (Lannoo, 2015) en co-redacteur van Kunstkritiek, Standpunten uit België en Nederland in een internationaal perspectief (1985-2010) (LannooCampus 2010).

THE EMPIRE OF LAW. LEGALITY AND OTHER NARRATIVE TOOLS OF COLONIALISM

CONFERENTIE