Tuinfeest

Op 20 en 21 maart nodigen we iedereen uit voor een tuinfeest. Het is de start van de lente en de start van een week aan festiviteiten in Belle Epoque.

De grote tentoonstellingsruimte op het eerste verdiep van Netwerk Aalst wordt omgebouwd tot een overdekte binnentuin. Twee lokale kunstenaars, Matthias Phlips en Nicolas Keppens, ontwierpen deze tuin en doopten hem Belle Epoque.

Belle Epoque biedt ruimte aan co-programmatie en maakt plaats voor verschillende stemmen in huis. Omdat tot co-programmatie komen een proces is, werkt Netwerk Aalst momenteel met verschillende werkgroepen. De werkgroepen geven zelf aan wat de programmatie kan zijn. De werkwijze ligt helemaal in hun handen.

De activiteiten gepland tijdens het tuinfeest en de week erna zet extra in de verf wat er anders ook gebeurt in Belle Epoque. Wekelijkse activiteiten of eenmalige evenementen geïnitieerd door de werkgroepen en derden vullen de tuin.

Voor het mentaal welzijn staan meditatiesessies op woensdag en yoga op zondag op de planning. De breiclub komt op maandag en woensdag samen. Op dinsdag en donderdag kan je een dvd huren met je buren en in de tuin komen bekijken. Op andere momenten wordt de tuin bewoond door scholen, workshops met Francesca Grilli en Curatorial Studies, die de tuin een week gebruikt om na te denken over ecologie en publieke ruimte. Ondertussen werken we verder met de werkgroepen om Belle Epoque toe te eigenen en staan we open voor ieders idee. Zo is er ook plaats voor jou!

WAT GEBEURT ER IN BELLE EPOQUE?

Elke maandag- en woensdagnamiddag komt de breiclub samen tussen 14u en 16u.

Op dinsdagvoormiddag tussen 9u en 12 organiseert Vierdewereldgroep Aalst een buurtbabbel met een tas koffie.

Vanaf 24 januari, zijn er telkens tien sessies YIN yoga met Nele op zondagvoormiddag van 11u tot 12u en op woensdagavond van 20u15 tot 21u15.

Op 13 maart komt Visite op Visite: Langweile naar Belle Epoque. Het Visite Film Festival, een collage van politieke, experimentele en documentaire cinema.

Van 15 tot 20 maart werken de studenten van Curatorial Studies ism Komplot in Belle Epoque rond publieke ruimte en ecologie. Hieruit ontspruit een project voor de zomermaanden waar buurtbewoners intensief worden betrokken.

Op 20 en 21 maart nodigen we iedereen uit voor een tuinfeest. Een feest dat we samen met organisaties uit de buurt, de werkgroepen en jou vormgeven.

Vanaf 23 maart, kunnen buurtbewoners elke dinsdag en donderdag DVD’s ontlenen in de bibliotheek Utopia om ze dan samen in Belle Epoque te bekijken.

Op tien woensdagen vanaf 24 maart zijn er meditatiesessies met Andy Merckaert.

In een week vol workshops, gaat de derde graad audiovisuele vorming van het KSO een project aan met Francesca Grilli in functie van het werk ‘Sparks’.

Naast deze vele activiteiten is er ook nog steeds plaats voor jou, laat van je horen op info(at)netwerkaalst.be.

Bovenstaande activiteiten houden rekening met de op dat moment geldende maatregelen tegen het coronavirus. Een evenement kan dus verplaatst of geannuleerd worden indien de situatie dat vereist.