Picl.be

page

CLOSE

VAN LUKAS DHONT

Met Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker

FR/NL 105’

De film is op 7 april te zien is in de cinema maar voor de ongeduldigen is hij online al te bekijken.

Na Girl, verovert Gentenaar Lukas Dhont weer de wereld met een integer en emotioneel verhaal. Daar won hij de Grand Prix voor in Cannes en de film levert hem nu ook zes Ensors op en een nominatie op voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. Dit is Belgische cinema die wereldwijd raakt.

Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi.

Regisseur Lukas Dhont (Girl) maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won hij de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Picl.be is er voor de filmliefhebbers die graag naar de betere film kijken, maar niet altijd de tijd vinden om in de cinema te geraken. Op Picl kan je de films bekijken die op dat moment in de cinema staan: vijfsterrenfilms, films die in de prijzen vallen op Cannes, films met een cast om u tegen te zeggen, films met een maatschappelijke impact… écht goeie films dus. En dit allemaal uit je eigen zetel. Bovendien heb je geen abonnement nodig maar betaal je enkel voor de film(s) die je wil zien.