Guy Woueté

biografie

Guy Woueté (1980 Kameroen), woont en werkt in Antwerpen, Brussel, Douala en Penja.

Hij studeerde beeldhouwen en schilderen in Douala en was resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij studeerde af aan de Universiteit van Parijs 8 en de School voor Grafisch Onderzoek (Erg) in Brussel, waar hij lesgeeft. Voor hem is kunst geen doel op zich, maar een gelegenheid om de tijd waarin wij leven te observeren en te bekritiseren.

Het werk van Woueté bevat altijd elementen van maatschappijkritiek, vragen rond grenzen, migratie en symbolen van overheersing in een tijdperk van globalisering. Met de geschiedenis als bron van materiaal vermengt Woueté registraties van ervaringen, emoties en gevoelens in collages, installatie, performance, video en fotografisch werk. Hij werkt ook in de beeldhouw- en schilderkunst en maakt kunstenaarsboeken.

Woueté’s werk is tentoongesteld in vele musea en kunstmanifestaties zoals SAVVY Contemporary (Berlijn, Duitsland), MKHA (Antwerpen, België), S.M.A.K. (Gent, België), Museum de Lakenhal (Leiden, Nederland), KANAL-Centrum Pompidou (Brussel, België), Beursschouwburg (Brussel, België), het Kunstenfestivaldesarts (Brussel, België), De Brakke Grond (Amsterdam, Nederland), de Biënnale van de Afrikaanse Fotografie (Bamako, Malí), de Biënnale van Lubumbashi (Lubumbashi, Democratische Republiek Congo), het Nationaal Museum Yaoundé (Yaoundé, Kameroen), de Biënnales van Dak’Art (Dakar, Senegal), de Biënnale van Havana (La Habana, Cuba), Enough Room for Space (Drogenbos, België) en de Spazzju Kreattiv (Valletta, Malta).